Follow by Email

יום שבת, 13 ביולי 2013

סלט חדש

בקנייה האחרונה בסופר, ראיתי בדוכן הירקות ארטישוק ירושלמי. אלו פקעות חמניות באמת, אך מכל מיני סיבות ושיבושים, התרגום לעברית הפך להיות ארטישוק ירושלמי. לא היה לי מושג מה אעשה בפקעות אבל קניתי. לכבוד שבת החלטתי לנסות ולהכין סלט חדש. לפני כן גיגלתי בחיפוש אחר סלט ארטישוק ירושלמי טעים, מצאתי כמה מתכונים, אך או שהם היו בעלי מרכיבים שלא מצאו חן בעיני או שלא היו תחת ידי, או שהיו מסובכים מדי. אח"כ הלכתי לחברים הותיקים והבייתיים - ספרי הבישול. אצל אהרוני מצאתי שני מתכונים מעניינים ומעוררי השראה אך לבסוף החלטתי על שיטת: "בואי נראה מה יש בתא הירקות ומשם נמשיך".
מצאתי בתא הירקות כמה ירקות שורש ומשם כבר ידעתי מה לעשות. כיף מאד לחשוב על הקומפוזיציה החדשה של סלט. גם זאת תחושת גילוי והמצאה.
אז הנה המרכיבים ואופן ההכנה:

מרכיבים (סלט קטן):
שתי פקעות ארטישוק ירושלמי
חצי שורש פטרוזיליה
חצי שורש סלרי
חצי קולורבי,
מלח בישול
עלי נענע (מעט),
כפית חרדל
קורט מלח,
מיץ מחצי לימון
שתי כפות שמן זית.

מקלפים את ירקות השורש ושוטפים במים. מכניסים לסיר ובו מים קרים ממולחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מוציאים מהמים ונותנים לירקות להתקרר, חותכים אותם
לרצועות. מוסיפים את עלי הנענע החתוכים, את החרדל, המלח ומיץ הלימון ולבסוף את שמן הזית. את המים בהם בושלו הירקות, אפשר לשתות כמרק צח, בהחלט טעים ובריא. הסלט טעים יותר לאחר כמה שעות, כאשר הירקות החתוכים סופגים את כל הטעמים.
בתיאבון!

6 תגובות:

  1. חשבתי לתומי שחמניות נולדות מזרעוני חמניות. כך זה לפחות אצלי בגינה?

    השבמחק
  2. זה הצעד הראשון, אבל כמו תפוחי אדמה ובטטה, לבסוף יש פקעות מתחת לפני השטח.

    השבמחק
  3. אנסה את הסלט בסוף השבוע. בגינה שלי גדלים גרעיני החמניות מקולפים.
    לא מצאתי זכר לפקעות :-)

    השבמחק
  4. היי ג'וד,
    איזה יופי לראות אותך כאן.
    ואלו לא חמניות רגילות אלא זן מיוחד.
    תנסי ותהני, מאד טעים!
    תמי.

    השבמחק
  5. אנסה ואספר לך אחר כך איך יצא

    השבמחק